Ingenieursbureaus

Ingenieursbureaus leveren diensten aan ander bedrijven met betrekking tot de begeleiding van technische projecten. De diensten die door een ingenieursbureau worden geleverd zijn zeer divers. Het kunnen adviezen zijn op het gebied van bouwkunde, watermanagement, infrastructuur en stedenbouwkunde. Ingenieurs zijn specialisten die over het algemeen ervaren zijn in het maken van technische tekeningen (2D en 3D) en het visualiseren van objecten.

Ingenieursbureaus en TerraScope

Ook constructieberekeningen maken is een belangrijke taak van een ingenieur. Daarbij wordt rekening gehouden met de drassige Nederlandse bodem, wat maakt dat er extra aandacht moet worden besteed aan de fundering van gebouwen, bruggen en constructies. En dan komt TerraScope van pas.

Bovengrondse en ondergrondse data wordt inzichtelijk. Hoe past het ontwerp in de omgeving, wat zijn aandachtspunten, waar zitten risico’s? Het antwoord is snel en eenvoudig te vinden door middel van, veelal geografisch gepresenteerde, heldere overzichten. Het ontwerp van een object wordt automatisch getoetst op alle beschikbare boven- en ondergrondse data zodat de raakvlakken continu inzichtelijk zijn.